Nova Sveta pisma za Svetopisemsko družbo Slovenije

Ena izmed stvari, ki sem jih skozi zadnje leto delal za Svetopisemsko družbo Slovenije, je bil razvoj novih produktov, prenovljenih naslovnic ponatisov Svetih pisem.

Tule bi vam rad predstavil te nove izdaje:

1. Študijske izdaje Svetega pisma niso bile, razen pomanjšane bele izdaje, niso bile posodobljene že veliko let. Pri teh smo obdržali moderen videz, ki pa vseeno daje bralcu študijske izdaje občutek, da drži v rokah resno knjigo ki je namenjena preučevanju. Vse tri izdaje, tako luksuzna rjava kot rdeča in zelena imajo popolnoma prenovljene platnice v klasičnih študijskih barvah, s posodobljenimi prvimi in zadnjimi stranmi, še posebej v luksuzni izdaji.

 

2. Izdaja Svetega pisma brez devterokanoničnih knjig v trdi in luksuzni izdaji sta dve izmed izdaj, ki že dolgo nista bili na trgu v tem formatu. Primerno je bilo, da se za ti dve izdaji pripravi bolj klasične platnice, za katere sem ustvaril unikaten geometrijski vzorec ki ga lahko zasledimo v hrbtnem delu knjige. Ti dve izdaji prav tako vključujejo posodobljene in nove pred- in za-strani oziroma zemljevide ter nove bralne sezname.

 

3. Nove žepne izdaje Svetega pisma z zadrgo so nastale zaradi novih potreb po več izbire tega formata na slovenskem trgu. Izvzemši rdečo izdajo, ki je le z novim logotipom posodobljen ponatis, imajo vse te nove izdaje nove ovitke iz dveh materialov v dveh barvah (ki je sicer umetno usnje). Za to in ostale izdaje sem pripravil tudi nove posodobljene kazalke.