Digitalno restavriranje starih fotografij

Stari spomini so pogosto shranjeni kot fotografije na fotografskem papirju. Čeprav je to papir, ki lahko v idealnih pogojih prenese stoletja v hrambi, se jih pogosto ne shranjuje idealno in se z njimi pogosto rokuje na slab način. Tako se fotografije pogosto poškodujejo. Poškodbe so lahko le majhne praske, upognjeni robovi in razpoke od prepognjenosti, pa vse to težjih poškodb in strganin, ter celo delov fotografije, ki popolnoma manjkajo (mehanske poškodbe). Poškodbe pa so lahko tudi kemične, ki so lahko posledica politih tekočin, plesni, napačne uporabe razvijalne tekočine ali celo politja le te, razbarvanost od izpostavljenosti soncu, ter druge.

Kljub temu, da ne nudim mehanske konservacije ali restavracije fizičnega medija fotografije, bom poskrbel, da bom vestno poskeniral fotografije in jih digitalno restavriral. Marsikateri deli fotografije, tudi tisti, ki povsem manjkajo, se lahko digitalno poustvarijo. Moja želja je, da s tem privedem spomine nazaj v življenje.

Če imate stare (ali nove) fotografije, ki so poškodovane, in si za njih želite, da bi jih lahko podarili vašim zanamcem, me kontaktirajte in z veseljem vam sestavim ponudbo preko katere lahko obnovim te fotografije.