DogodkiFotografija

Katjin krst

19 6 22 0085 web  MJD - Katjin krst

Tokratna sobota, čeprav uradno že v poletju, je bila precej muhasto hladna, deževna in meglena; siva je bila.

Ko sem se pripeljal do doma pastorja naše cerkve, je Glorija, njegova žena žalostno in zaskrbljeno dejala, da ne ve kako bo tole šlo, saj je takrat ravno deževalo. Kaj deževalo, lilo je kot iz škafa. To soboto se naj bi namreč krstila naša Katja. Jaz pa nisem bil zaskrbljen glede vremena. Dejal sem, da če se zmore slabih dvajset ljudi družiti v moji majhni jedilnici, potem v njihovi hiši v glavnem prostoru, ki je povsem odprtega plana, ne bi smel biti problem za tistih pribl. 40 ljudi, ki so bili pričakovani. Počasi so tudi le ti začeli prihajati in nikoli se ni zdelo preveč natrpano, niti ko smo jedli kosilo, niti ko smo skupaj peli slavilne pesmi.

Počasi je prišel tudi čas za krst. Kot po naročilu ali pa morda po čudežu pa se je zunaj vreme povsem spremenilo. Izza oblakov je posijalo sonce in odgnalo oblake, meglice in dež.

Kako čudovita prispodoba za krst. Preden smo v Kristusu, hodimo naokoli po grešnem svetu, po sivem in vlažnems vstu, ki je negotov; po svetu, ki ima zametke tega kar naj bi bil, a vseeno to ni to. Sonce pa predstavlja Boga, ki to vse, če se mu prepustimo odvzame, očitisi in naredi novo, čisto, dišeče in čudovito. To lepo paše tudi zraven tega, kar krst v resnici je, ki je fizična podoba duhovne resnice, da smo s Kristusom križani in dani v smrt, ter na novo obujeni od mrtvih in narejeni v novo stvarstvo Bogu na slavo in čast. To je namreč tisto, kar se dogodi ko v vodi usmrtimo starega sebe, pustimo Bogu, da nas očisti, in dvigne ven kot novega človeka… in še to je le delček skrivnosti tega čudovitega zakramenta, ki je krst.

Iz smrti v življenje, Iz sivega v barvo. Iz mokrega v suho. Iz dežja v sonce. In res, iz starega življenja v grehu, v novo pod Kristusom.

Če so ti moje vsebine všeč in bi me rad podprl pri tem, mi lahko pomagaš tudi tako da doniraš tukaj spodaj po svojih zmožnostih:

 

Če so ti moje vsebine všeč in bi me rad podprl pri tem, mi lahko pomagaš tudi tako da doniraš tukaj spodaj po svojih zmožnostih: